• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

Sanatçılar ve Eserleri Müzayedesi-1

Sanat  Eserleri’ni üretenler... Bunları hangi duygularla, hangi şartlarda ortaya çıkarırlar? Sanat eserlerine baktığımızda onu ortaya çıkaranların o anki yaşamından kesiti, eserinde görmek mümkündür.

Müzayedemizde Karagöz Mizah Gazetesi’nde kapakta muhteşem Mustafa Kemal çizimi ile İnce sanatın titizliğini minyatürlerde, gravürde eski dönemin sadeliğini veya tuvale akan yağlı boyada ustalığa şahit olabiliriz. Portre bir çizimde Namık Kemal’i ‘’işte benzemiş’’ deriz. Karakalem çizimde Sami Yetik ustanın yeteneğine hayran kalırız, harika bir fotoğrafa da şapka çıkartmak gerekir diye içimizden geçirmeden yapamayız. Sinema ve tiyatro afişleri, lobi kartlarına bakarken o günleri hatırlarız. Doğan Kardeş Çocuk Dergisi’nin öyküsü birkaç fotoğrafa sığmayacak kadar acıklıysa da dergi yıllarca çocukların elinden düşmemiş, yeni kuşağa yol gösteren önemli bir yayın haline gelmiştir, deriz.. Resmin büyük ustası, Nazım Hikmet’in can yoldaşı İbrahim Balaban’ı 1955 yılında genç ve dinamik haliyle büyük bir resminin önünde gururla verdiği pozu bu mezatta bulabilirsiniz. Veya Fikret Mualla, Hoca Ali Rıza ya da Devrim Erbil’e... Sanatın her yerinden, sanatçının fırçası, kalemi, objektifinden.  Daha niceleri bu mezatta.

Sanatçılar ve Eserleri Müzayedesi-1 Müzayedemize 30 Ocak 2024 saat 21:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 21:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır. Komisyon Oranı: KDV dahil %20 ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 7 İŞ GÜNÜDÜR

önceki
Sayfaya Git: / 7
sonraki